Дъщерята на Желю Желев иска да влезе в политиката

Станка Желева каза, че ако баща ѝ бе сред нас в момента, би бил ужасно разочарован от случващото се

Новини
10:20 - 08 Септември 2024
2568
Дъщерята на Желю Желев иска да влезе в политиката

Ден преди да се навършат 80 години от преврата на 9-ти септември 1944 г. по бТВ гостува дъщерята на първия демократично избран президент Желю Желев - Станка Желева.

„Тази дата трябва да бъде обявена за ден на национален траур, защото това е денят, в който България е официално окупирана от чужда армия и подчинена на чужди интереси. Беше избит целият политически и интелектуален елит на България. Бяха разбити съдбите на стотици хиляди хора. Цялата ни българска история беше манипулирана и всъщност 9-ти септември е една отдавна осъществена мечта на руския империализъм“, каза Станка Желева.

Нейният баща - Желю Желев, се бори именно срещу това – той често се свърза с раздялата с тоталитаризма, с възхода на демокрацията.

„Баща ми направи много за България, но за съжаление неговото дело е забравено. Той се бореше да бъдем независима държава, с независима политика. Ние се намираме на ключово място в Европа, което може да бъде баланс в целия регион. Вместо да имаме политика, в която да защитаваме националните си интереси и да балансираме, те са продадени от политиците ни, които работят за тези, които им дадат пари“, каза още Станка Желева.

По думите ѝ, ако нейният баща бе сред нас в момента, би бил ужасно разочарован от случващото се. „Безсилието да виждаш абсолютната безнаказаност на арогантни мафиоти. Политическите партии са едни търговски дружества, които работят според техния интерес – който дава пари“, допълни дъщерята на Желю Желев.

„Силно изкушена съм да вляза в политиката, но трябва да имаш съмишленици и това е доста трудно. За мен най-важното нещо е да се работи за гражданското общество“, обясни Станка Желева.