Дават над 100 награди за самодейци в Банско

През ключалката
12:50 - 30 Май 2019
2545
Дават над 100 награди за самодейци в Банско

На 12, 13 и 14 юли за втора поредна година ще се състои националният фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, Банско. Фестивалът е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всяко кътче на България, без възрастови ограничения. Те ще се състезават в 4 категории – пеене, свирене, танци, демонстрация на обичаи и традиции.

Крайният срок за записване е 30 май 2019 г.

Над 100 награди ще бъдат връчени в рамките на трите конкурсни дни на „Фолклорна магия“. Награждаването е в края на всеки ден с начало 19:00 ч. Във всяка категория ще бъдат раздадени плакети за I, II и III място във всяка възрастова група:

До 12 години;

От 13 до 17 години;

Над 18 години;

Със заснемане на 10 видеоклипа ще отличат най-добрите участници организаторите в лицето на национална музикална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. Специална награда на Кмета на Община Банско ще предоставят домакините на събитието.

„Фолклорна магия“, Банско се провежда с партньорството на Регионален център-София, ЮНЕСКО. Изпълнителният директор на Регионалния център д-р Ирена Тодорова ще връчи специален приз на Регионалния център – плакет със знака на ЮНЕСКО в категорията „На мегдана” за представяне на автентични обичаи и традиции.

Всички самодейци получават грамота за участие на фестивала.

Наградите са в следните категории:

„Фолклорни виртуози“ – инструментално изпълнение на индивидуални участници и групи – (Общо 27 награди)

„Нашенски славей“ – вокално изпълнение на индивидуални участници и групи – (Общо 27 награди)

„Дръж се, земьо“ – танцово изпълнение на танцови състави и клубове за народни танци – (Общо 27 награди)

„На мегдана“ – представяне на стари обичаи и традиции от фолклорни групи – (Общо 9 награди)

Всички самодейци, които все още не са се записали за участие, могат да го направят до 30 май на официалния сайт на фестивала folklornamagia.bg.