Давид Луис: Смених Челси с Арсенал, защото имам амбиции

Не влизах в плановете на Франк Лампард, обясни той преминаването си от "Стамфорд Бридж" на "Емиратс"

Спорт
16:39 - 19 Август 2019
2024
Давид Луис: Смених Челси с Арсенал, защото имам амбиции

Давид Луис, който през уикенда дебютира с фланелката на Арсенал, обясни причината, поради която е решил да напусне Челси и да премине в другия голям лондонски клуб. Според бразилеца тази промяна е продиктувана от негова амбиция.

"Аз съм момче с амбиции и затова реших да предприема този ход. Можеш да избера да остана в зоната на комфорт, да си получавам парите и да бъда спокоен. Но аз обичам новите предизвикателства и новите неща в живота си. Това ми дава кислород и мотивация. Поради тази причина се наслаждавам на този етап от живота си", каза бразилецът.

"Един ден ще трябва да приключа с футбола и той ще ми липсва много. Затова сега трябва да се опитвам да правя различни неща и да подобрявам играта си всеки ден", заяви 32-годишният бранител.

"Всеки знае колко щастлив бях в Челси колко много трофеи спечелих тук. Затова имах много откровен разговор с Лампард, който има различни идеи за тази година. Най-доброто решение бе да проявя уважение към клуба и да опитам нещо ново, давайки същевременно възможност на Лампард да върши своята работа", добави Луис.