Дъжд на много места, най-студено - в София и в Монтана

Новата седмица ще започне с интензивни валежи, от сряда започва затопляне

Новини
08:19 - 17 Април 2021
2185
Дъжд на много места, най-студено - в София и в Монтана

Днес ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд. По-съществени валежи ще има в Западна България, а вечерта ще завали и на Североизток.

Вятърът ще е от изток и ще се усеща повече в Източна България. Mаксималните температури ще са от 9 до 14 градуса. Най-студено ще е в София и в Монтана – около 9 градуса, а най-топло както обикновено в Сандански.

Над планините ще е облачно, по-високите части и с намалена видимост. Ще вали и дъжд и сняг, а по върховете ще е доста ветровито. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Снежната покривка все още е голяма и този уикенд е последният, в който любителите на зимните спортове могат да се възползват от снега в зимните ни курорти. Отворени са пистите на Витоша, Боровец и Мальовица.

И в неделя ще е облачно със слаби превалявания на много места. Повече дъжд ще вали в Северозападна България. Температурите ще се повишат едва с 1-2 градуса, но все още ще е хладно за средата на април.

Новата седмица ще започне с интензивни валежи. В понеделник има опасност да паднат значителни количества в Централна и Източна България. Има риск от бързо повишаване на речните нива. Във вторник също ще превалява. От сряда започва затопляне и слънцето ще се покаже. Още в четвъртък термометрите на места ще достигат до 20 градуса.