Дъжд почти в цялата страна днес

Новини
07:45 - 26 Юни 2022
2164
Дъжд почти в цялата страна днес

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

На отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни, има условия за градушки, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Дневните температури слабо ще се понижат, преобладаващите максимални ще са между 25 и 30 градуса, в София - около 25. През нощта срещу понеделник явленията в повечето райони ще отслабнат и спрат.

Над Черноморието ще се развива купеста облачност и след обяд по северното крайбрежие ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е от 21 градуса в крайните северни райони до 24 на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1 200 метра ще бъде около 19 градуса, на 2 000 метра - около 13.