Дъждът в София повали 2 дървета и задръсти шахти

Оранжев код за валежи има в цялата страна

Новини
09:20 - 04 Ноември 2023
3849
Дъждът в София повали 2 дървета и задръсти шахти

На осем сигнала във връзка с валежите реагираха аварийните екипи на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината. Сигналите са за завирявания и две паднали дървета на пътните платна, предимно от районите „Красна поляна" и „Витоша".

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с прогнозата за оранжев код за валежи са увеличени аварийните екипи. През деня ще работят 10 екипа, те извършват обходи на терен и реагират на сигнали, свързани с валежите.

Във връзка с прогнозата за интензивни валежи днес се извършват наблюдения на нивата на реките и общинските язовирите, които към момента са в норма. Речните корита имат нормална проводимост и няма опасност от разливи.

Районите трябва да проверят състоянието на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичен инспекторат да контролират почистването на шахти, улици и булеварди.

Още вчера кметът на столицата Йорданка Фандъкова разпореди постоянно наблюдение на речните нива, общинските язовири и почистване на дъждоприемните шахти заради очакваните обилни валежи.

От общината посочиха, че ще се наблюдават нивата на реките и общинските язовирите – Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска. Към момента речните нива са в норма и е осигурена нормална проводимост на водните количества, няма опасност от разливи, посочиха от общината и допълниха, че са осигурени свободни водни обеми в общинските язовири.