ДБ искат да видят листите на "Продължаваме промяната"

Ако продължаваме в стария стил, можем да избираме парламенти до безкрай, предупреди Цецка Бачкова

Новини
14:39 - 24 Септември 2021
2743
ДБ искат да видят листите на "Продължаваме промяната"

От ДБ има протегната ръка към "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Не можем да ограничим избора на една или друга партия, но от ПП няма ясна визия за управленско мнозинство. Едно такова обединение можело да се яви на избори с шанс на първа политическа сила, смята бившият депутат Цецка Бачкова.

Острието на ДСБ сподели, че не е видяла листите на Петков и Василев, не е видяла много от хората, с които ще работят в политическия проект "Продължаваме промяната". Как се оценява тази почтеност и колко време е необходимо да се оцени почтеността, запита Бачкова по отношение на заявката на Петков и Василев да се формира "мнозинство на почтените".

Германската възпитаничка бе категорична, че трябва да се мислят мерки за възстановяване на икономиката. 

На всички ни се иска икономиката да работи и да няма ограничителни мерки, но така или иначе няма как от едно служебно правителство да се предприемат сериозни икономически реформи. "Темата реформа не беше приоритет нито на парламента, нито е на служебното правителство", коментира Бачкова и настоя бизнесът да се освободи от икономическите зависимости.

Ако продължаваме по този начин можем да избираме парламенти до край, предупреди тя.

"Демократична България" ще има кандидат-президентска двойка. Д-р Александър Симидчиев би бил чудесен кандидат за президент, но все още няма окончателно решение в коалицията.

Бачкова призна, че има закъснение с номинациите, но дори и най-голямата политическа сила все още няма президентска двойка, каза още Цецка Бачкова. Тя не е имала съмнения, че Асен Василев и Кирил Петков ще подкрепят президента Румен Радев за втори мандат.