ДБ още не казва дали би направила кабинет

Ако вземем мандата, симпатизантите ни ще знаят точно защо сме го направили, увери депутатът Калоян Янков

Новини
16:36 - 27 Април 2021
1580
ДБ още не казва дали би направила кабинет

В обединение „Демократична България“ все още не са решили дали ще се опитат да съставят правителство, ако получат от президента третия мандат, обяви депутатът от обединението Калоян Янков.

„При всички случаи ще направим възможното – това решение да е ясно обосновано. Нашите привърженици и всички хора да знаят защо сме го взели, какви са ни аргументите – в едната или другата посока“, каза той.

След като утре ИТН върнат мандата на президента, идва ред на третия избран. Все още няма индикации коя политическа сила ще се окаже следваща в предложението да състави кабинет - дали това ще е БСП, ДБ или пък "Мутри вън!" на Мая Манолова.    

Принципно лидерът на формацията Христо Иванов отдавна заяви, че с 27 депутати трудно може да се наеме да състави кабинет, защото няма да могат да прокарат в парламента важните си приоритети.

След като това стане, държавният глава ще трябва да връчи трети проучвателен мандат на избрана от него политическа сила - в случая БСП, ДПС, „Демократична България“ или „Изправи се! Мутри вън!“.