ДБ предложи член на КЕВР да може да става временен шеф

Ако не се намери кандидат, титуляр става човекът с най-голям стаж, обясни Христо Иванов

Новини
17:02 - 27 Юли 2022
2209
ДБ предложи член на КЕВР да може да става временен шеф

КЕВР да може да определя сама за временен председател някой от членовете си, предлага законопроект, внесен днес от "Демократична България".

Предложението им е за изменение на Закона за енергетиката, като от ДБ предлагат в него да се добави точка, която гласи: "В случай на предсрочното прекратяване на пълномощията на председателя на комисията, както и в случаите, когато няма встъпил в длъжност председател, до избора на нов председател, членовете на комисията определят от своя състав член, който временно да изпълнява функциите на председател. В случай на невъзможност да се определи такъв член, функциите на председател се изпълняват от члена с най-продэлжителен стаж на ръководна длъжност в областта на енергетиката".

Това е съвсем логично и ще спаси страната от последствията на това, че е възможно с разпускането на Народното събрание да няма шеф на КЕВР, обясни Ивайло Мирчев от ДБ в кулоарите на
ДБ отново предлага предизборна коалиция на "Промяната", имали електорално припокриване

Трябва да има изход от ситуацията, защото това потенциално означава огромни ситуации за страната. Тук трябва да се подходи държавнически, а не да се преследват дяснопартийни интереси. Не коментираме Иван Иванов за шеф на КЕВР, за нас този въпрос е приключен с неговата декларация. Надяваме се да получим съгласието на парламентарните групи. За момента нямаме индикация за съгласие. Водили сме разговори и се надяваме на разбиране, както и да получим съгласие в рамките на утрешния ден, каза още Мирчев.

За идеята им съобщи и Христо Иванов по-рано през деня, но тогава законопроектът още не беше внесе. Той обаче спомена, че не усеща подкрепа от депутатите за предложението им.