ДБ внася във вторник предложение за военна помощ на Украйна

Идеята с ротацията на председателя на НС беше по-добра, коментира депутатът Владислав Панев

Новини
17:59 - 22 Октомври 2022
3666
ДБ внася във вторник предложение за военна помощ на Украйна

Във вторник от ДБ ще внесат предложение за даване на военна помощ на Украйна. Това заяви в предаването „Офанзива” Владислав Панев от „Демократична България”.

„Законодателният процес трябва да започне да тече. Ние сме внесли около 20 законопроекта, все важни, предстои гласуването на бюджета”, каза Панев. Той не вижда в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство. „Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е крайно решение”, каза Панев.

Преди това той коментира, че идеята за ротационно председателство на НС е била по-добра от настоящото положение.

„Бяхме готови да издигнем кандидат, ако бяхме видели, че може да се събере мнозинство около такава кандидатура”, каза Панев. „Очаквахме да се намери решение. И то не политическо. По някакъв критерий, който няма да донесе допълнително напрежение”, каза Панев.

Относно кандидатурата на Кристиан Вигенин, депутатът каза, че и с подкрепата на ДБ, той нямаше да събере нужните гласове.

Относно отказа на ДБ да участва в преговорите с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, Панев каза, че от

ДБ не смятат, че подобни разговори биха довели до позитивни резултати и решения.

От ДБ най-вероятно ще гласуват против кабинет с мандата на ГЕРБ. „Искаме да видим все пак какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е много невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим такъв кабинет”, каза Панев.

Ако се стигне до трети мандат, очаквам той да отиде в партията на г-н Янев, коментира още депутатът от ДБ Владислав Панев.