Де ла Фуенте: Можехме да вкараме и 9 гола

Спорт
11:10 - 01 Юли 2024
864
Де ла Фуенте: Можехме да вкараме и 9 гола

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе изключително доволен от победата с 4:1 над Грузия на 1/8-финала на Евро 2024.

Според него футболистите му дори можели да вкарат 8 или 9 гола.

„Щастливи сме, защото знаем колко е трудно за всички отбори. Резултатът лъже, защото спокойно можеше да вкараме 8 или 9 гола. Имахме някои проблеми на контраатаки, защото това е тяхното оръжие. Те не отправиха точен удар, а ние си вкарахме автогол.

Поздравявам играчите, те са тези, които взимат решенията в трудните ситуации. Сами решават дали трябва да тичат повече или по-малко, дали да задържат топката... Имаше опасност да се появи отчаяние и нервност, но ние успяхме да запазим спокойствие и да отбележим голове. Можеше да бъдат и повече, но важното е, че направихме нова крачка напред в турнира, което ни дава допълнителна увереност“, каза Де ла Фуенте.

„Вече сме на 1/4-финал срещу Германия. Знаехме през какво трябва да преминем, за да стигнем дотук. Работихме много здраво. Първо трябва да се възстановим добре, а след това трябва да покажем кои сме. Трябва да се подсилим и да станем по-разпознаваем отбор с всеки следващ ден. Смятам, че вече сме такъв. Срещу Германия трябва да дадем най-доброто. Нямаме друг избор“, завърши селекционерът на Испания.