Де Минор: Олимпийските игри са сбъдната мечта

Хуберт Хуркач се оттегли от участие на турнира

Спорт
13:12 - 23 Юли 2024
1046
Де Минор: Олимпийските игри са сбъдната мечта

Австралийският тенисист Алекс Де Минор заяви, че е готов да изпълни олимпийската си мечта, след като се възстанови от контузия на таза, която прекъсна участието му на "Уимбълдън".

"Да представлявам най-после Австралия на Олимпийски игри е мечта, която се сбъдва", написа той. "Аз съм много горд, когато играя за страната си и съм облечен с зелено и златно, така че това ще бъде още един от тези моменти", добави тенисистът.

Де Минор е част от тима на Австралия, който включва още Алексей Попирин, Елен Перес, Матю ебдън, Джон Пийрс, Оливия Гадецки, Аля Томлянович, Дария Савил и Ринки Хиджиката.

Полският тенисист Хуберт Хуркач се оттегли от участие на турнира за мъже на Олимпийските игри в Париж заради контузия в коляното. Той получи травмата по време на надпреварата от Големия шлем "Уимбълдън" по-рано през месеца.

Новината е много лоша за целия полски тенис, защото Хуркач планираше участие на двойки мъже с Ян Зелински и на смесени двойки с Ига Швьонтек. Предстои да стане ясно дали Швьонтек и Зелински могат да сформират двойка помежду си.

Няколко часа по-рано заради контузия отпадна и чехкинята Маркета Вондроушова.