Де Йонг предпочита Челси пред Юнайтед

Спорт
13:13 - 27 Юли 2022
1573
Де Йонг предпочита Челси пред Юнайтед

Една от големите трансферни саги на лятото продължава с пълна сила. Бъдещето на полузащитника на Барселона Френки де Йонг си остава все така неясно.

Нидерландският национал е основна цел на Манчестър Юнайтед, където би могъл да се събере с бившия си наставник в Аякс Ерик тен Хаг. В последните седмици обаче се твърди, че самият футболист иска да остане на „Камп Ноу“, а на няколко пъти президентът на клуба Жоан Лапорта потвърди, че Де Йонг остава част от клуба.

Сега каталунското издание „Sport“ съобщава, че ако все пак се стигне до ситуация, в която халфът трябва да напусне Барселона, то това ще бъде само за отбора на Челси, а не Ман Юнайтед. Смята се, че Де Йонг не е сигурен в начина на управление на „червените дяволи“, а тяхното неучастие в Шампионската лига догодина също е важен фактор в решението на играча.

Въпреки това Челси не желае да вади огромна сума за нидерландеца, за разлика от Юнайтед, които дори се твърдеше, че са двата клуба са се договорили за трансфер на Де Йонг от около 85 милиона евро.