Де Йонг проваля трансфера си, шефовете на Барса беснеят

Нидерландският национал е искан от Юнайтед, той желае на остане на "Камп Ноу"

Спорт
16:50 - 15 Юли 2022
2361
Де Йонг проваля трансфера си, шефовете на Барса беснеят

Потенциалното преминаване на полузащитника Френки де Йонг в Манчестър Юнайтед е на път да се провали, въпреки че Барселона прие офертата от клуба от Висшата лига.

„Sport“ разкрива, че агентът на нидерландския национал Али Дурсун се е срещнал с изпълнителния директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд и футболния директор на клуба Джон Мъртоу, и категорично е отхвърлил възможността клиентът му да заиграе на „Олд Трафорд“.

Изданието посочва, че Де Йонг не е категорично против да напусне Барселона това лято, но е твърд в отказа си да отиде в Манчестър Юнайтед.

Барса има желание да продаде 25-годишния играч, за да събере средства, с които да подпише с голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Клубът е принуден да търси продажба на футболисти и за да регистрира новите си попълнения Франк Кесие, Андреас Кристенсен и Рафиня.

Късно снощи почти всички авторитетни медии в Испания съобщиха, че продължаващите откази на нидерландеца да премине при „червените дяволи“ са вбесили шефовете на „Камп Ноу“, които вече са решени да вземат крайни мерки спрямо своя футболист.

Той вече е бил помолен неколкократно от ръководството да напусне, но последно е бил информиран, че няма да се качи на самолета за предсезонната подготовка на „каталунците“ в САЩ и ще бъде оставен да тренира с играчите от школата, ако няма промяна в позицията му.

От „Камп Ноу“ са абсолютно категорични, че той трябва да приеме предложението на Манчестър Юнайтед, след като двата тима се разбраха за трансферната сума преди известно време.

Причините за нежеланието на Де Йонг да се озове на „Олд Трафорд“ са няколко. Според част от медиите, халфът е дал съгласието си да премине при „червените дяволи“ и поддържа редовен контакт с мениджъра Ерик тен Хаг, а единстената пречка за забавянето на сделката е липсата на споразумение между него и Барселона по повод забавените заплати.

В същото време други източници настояват, че той желае да остане на „Камп Ноу“, което е негова мечта, и е готов да преглътне унизителната към момента ситуация, за да се бори за мястото си в тима на Шави Ернандес през следващия сезон.

Самият наставник подхожда внимателно към ситуацията, като е дал „зелена светлина“ за трансфера, но ще е доволен да може да разчита на нидерландския футболист в състава за следващия сезон.

„Sport“ съобщава още, че Де Йонг е коментирал и със съотборниците темата за своя евентуален трансфер, като е заявил следното:

„Предпочитам да остана в Барселона. Барселона е просто моят клуб мечта. Никога не съм съжалявал за избора си, въпреки факта, че се надявах на повече по отношение на спечелените трофеи, отколкото съм постигнал досега. Но никога не съм съжалявал за избора си“, са били думите на халфа, според „Sport“.