Деца се телепортират на стотици километри

Братята Алфред и Павел изумили Италия през 1901 г.

Мистика
18:04 - 09 Март 2019
812
Деца се телепортират на стотици километри

В началото на миналия век италианският психиатър професор Джузепе Лапони публикува книга, посветена на хипнозата и спиритизма. В нея се разказва за серия от невероятни събития, лично проучвани от професора. Най-поразителната от тях е за двама братя от малкия италианския град Руво.

Невероятната им история се случва през 1901 г. Голямото момче се казва Алфред, а малкото Павел. Родителите им обожавали спиритическите сеанси. Един ден 7-годишният Алфред заспал в стая от дома, където току-що бил завършил спиритическият сеанс, по време на който детето си играело. След време пак по време на сеанс Алфред започнал да говори с чужд глас и дори на чужди езици - френски, гръцки, латински, или да рецитират „Божествена комедия” на Данте.

Възрастните възприемали всичко това за резултат от спиритическия сеанс. След време Алфред бил изпратен да учи в католическо училище в друг град. В школото момчето започнало да проявява телепатични способности и отговаряло на въпроси, преди те да му бъдат зададени. Но когато навършил 10 години, се наложило да напусне училището, защото родителите нямали вече пари за таксата. Алфред се върнал у дома и започнали да се случват чудеса.

Една сутрин цялото семейство било на градския площад, когато Алфред и Павел изведнъж изчезнали. Половин час по-късно в един напълно различен италиански град – Молфета, монаси капуцини открили двете плачещи деца до  манастирските стени. Нахранили ги, разпитали ги и ги върнали у дома. Но това било само началото. Следващият път телепортацията се случила, когато семейството се готвело за вечеря. Пол бил изпратен за бутилка вино в магазина наблизо, но не се върнал.

От дома изчезнал и по-големият Алфред. Двамата братя се оказали на борда на шлеп, плаващ в Средиземно море. Изплашените деца започнали да викат отчаяно. Собственикът на кораба бил поразен от появата им и върнал шлепа в близкото пристанище. За щастие портът не бил далече от родния град на децата Руво и благороден занаятчия откарал момчетата при родителите им. Внезапните изчезвания и телепортацията на децата продължили, като цяла Италия вече била информирана за чудото.

След около половин година майката на двете момчета отишла при кмета на Руво и със сълзи на очи го помолила общината да даде пари, за да може по-големият Алфред да продължи образованието си в католическия колеж, за да се разделят двете момчета. Кметът помогнал и след като братята били разделени, телепортациите приключили. Алфред загубил телепатичните си способности и когато пораснал отново се събрал с брат си, но двамата загубили способността да се телепортират.