Деца засадиха над 200 дървета

15:00 - 22 Април 2021
1404
Деца засадиха над 200 дървета

Над 150 деца, потребители на социални услуги от Соник Старт,  доброволци и представители на общини се включиха в благородната инициатива, давайки по този начин своя принос към природата.

„Гората на децата“ не е идея за залесяване, нито е дейност за облагородяване на парково пространство. Това е мащабен ангажимент на деца и възрастни към поколения напред, който изиска от всеки участник лична съпричастност към обществената естетика, към екологичната идея, създаване на добър пример, следване на достоен модел за отговорно гражданско поведение и много отдаденост към хуманността, обясниха организаторите.

Всички участници засадиха близо 200 дръвчета, а в кампанията се включиха също кметът на Община Левски Любка Александрова, кметът на Община Червен бряг – д-р Цветан Димитров, кметът на Община Балчик – Николай Ангелов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите – инж. Мирослав Маринов. Събитието, озаглавено „Гората на децата“, се разгърна в Северна България, на територията на трите общини: Левски, Червен Бряг и Балчик.

В община Левски бяха засадени повече от 50 фиданки „Червен американски дъб“ в близост до градската болница, а всяко от 50-те деца остави и лично хуманно послание до дървото си. В община Червен бряг бяха засадени близо 80 дръвчета в градския парк и местността „Голеж“, а в община Балчик с помощта на децата стартира залесяването на новия градски парк, който е в близост до античната и средновековна крепост „Дионисополис“ в кв. „Хоризонт" с близо 100 броя иглолистни и широколистни дръвчета.

Засаждайки дърво в „Гората на децата“, всяко дете отправя личен апел към хората за възпитание на любов и грижа към природата и към всички нас.