Дейвид Бекъм: Харесвам сър Ратклиф и го подкрепям

Юнайтед имаше нужда от промяна, заяви бившият ас на червените дяволи

Спорт
11:22 - 18 Октомври 2024
516
Дейвид Бекъм: Харесвам сър Ратклиф и го подкрепям

Дейвид Бекъм подкрепи миноритарния собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф в опитите му да внесе необходимите промени в английския гранд, но призна, че може да отнеме време, докато клубът се върне на върха.

Юнайтед не е печелил титлата във Висшата лига, откакто сър Алекс Фъргюсън се оттегли през 2013 г., а през миналия сезон записа най-лошото си класиране във Висшата лига в историята - осмо място.

Но спортната структура на "Олд Трафорд" беше променена под ръководството на Ратклиф. Бекъм заяви, че тези промени са крайно необходими.

"Мисля, че определено имаше нужда от промяна. Като фен на Юнайтед мисля, че много хора казваха, че клубът се нуждае от промяна и от нова перспектива за това как трябва да се управлява този клуб и какви решения се вземат", каза Бекъм пред бившия си съотборник Рио Фърдинанд в подкаста си „Rio Ferdinand Presents“.

"Наистина харесвам Джим (Ратклиф). Срещал съм го няколко пъти през годините с няколко общи приятели и мисля, че той е фен и очевидно е и страхотен бизнесмен, един от най-добрите и един от най-големите. Но мисля, че по-важното е, че феновете виждат, че той е загрижен, и мисля, че това е голяма част от него", добави 49-годишният англичанин.

"Мисля, че очевидно феновете бяха изгубили вяра в ръководството през годините и очевидно той наистина се интересува от това, което иска да направи, и от това, което иска да създаде. Така че се надявам, че нещата ще се променят, но тези неща изискват време. Тези неща отнемат време. Мисля, че сме били доста търпеливи като фенове на Юнайтед през годините, но искаме да си върнем онези добри стари дни. Искаме тези дни да се върнат и колкото по-скоро, толкова по-добре", коментира Бекъм.