Делото за катастрофата с Лютви Местан отива в Пловдив

Процесът стартира в Кърджали на 15 септември

Новини
16:29 - 27 Октомври 2020
1845
Делото за катастрофата с Лютви Местан отива в Пловдив

Прокуратурата в Кърджали прати делото за катастрофата край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, в Пловдив. Държавното обвинение обжалва определението на Окръжния съд в Кърджали, с което казусът бе върнат на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Предстои апелативните магистрати да се произнесат по случая, съобщава 24rodopi.com.

Припомняме, че трагедията се разигра на 14 април 2019 година. Автомобилите на политика Лютви Местан и на семейство от кирковско село се сблъскаха на разклона за село Загорско. При удара загина бебе, а прокуратурата повдигна обвинения за съпричиняване на смърт по непредпазливост на Лютви Местан и бащата на починалото дете Юсеин Ахмед. 

Процесът стартира в Кърджали на 15 септември. Защитата на политика пък поиска връщане на делото в досъдебна фаза. Окръжният съд в Кърджали прати делото отново на държавното обвинение за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, нарушаващи правата на пострадалите от престъплението-майката и братчето на загиналото дете.