Делян Добрев избухна във Фейсбук за таксите за руския газ

Хелоу, Файнаншъл таймс? Няма ли да направите някакъв "фолоу ъп" по тази тема или ви се струва нормално да ви вземат за шарани, написа острието на ГЕРБ

Новини
20:20 - 17 Декември 2023
5435
Делян Добрев избухна във Фейсбук за таксите за руския газ

Делян Добрев избухна във Фейсбук по повод ултиматума на Унгария да премахнем таксите за руски газ, като в замяна не ни блокира за Шенген. В поста си той написа:

"Унгария ни заплаши с вето за Шенген заради таксата от 20 лева за транзит на газ.

Я чакайте малко. Това не е ли онази такса с която Асен Василев се хвали преди месец пред Файнаншъл таймс как сме ги ударили руснаците? И как не само ще плащат, ами и хоро ще играят!

Чакай, чакай... Това не е ли таксата, която трябваше първо да се събира от Булгартрансгаз, после от Агенция митници към министъра на финансите и нито едните, нито другите събраха пукнат лев?
Чакай, чакай, чакай... Това не е ли таксата, заради която Асен Василев заложи в бюджета близо 3 млрд лева повече приходи и съответно толкова разходи?

Опааааа! Това не е ли същата такса, заради която парламента ще се събира извънредно в понеделник и депутатите "ще си счупят краката от бързане" за да отменят? Не трябваше ли по думите на Асен Василев да е обратното? Така да ги притиснем с тая такса, че да ни молят да влезем в Шенген?!
Совите не са това, което са! И не мигат!

P. S. Хелоу, Файнаншъл таймс? Няма ли да направите някакъв "фолоу ъп" по тази тема или ви се струва нормално да ви вземат за шарани?

">