Делян Добрев осъди Елена Йончева за клевета

Евродепутатката накърнила доброто име на тогавашния областен координатор на Хасково "с позорящи твърдения"

Новини
17:05 - 20 Януари 2021
838
Делян Добрев осъди Елена Йончева за клевета

Областният координатор на ГЕРБ - Хасково, и министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов  Делян Добрев осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева.

Решението е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание.

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лв.

Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева заради системна и масирана организирана кампания срещу него, докато бе областен координатор на ГЕРБ за област Хасково през октомври 2017 г.

Тогава в поредица от медийни изяви Йончева отправи към лидера на ГЕРБ в Хасково редица неверни позорящи твърдения, включително му приписа извършването на престъпления, с което е накърнила неговите лична чест, достойнство и добро име в обществото, пише в решението на съда.