Делян Добрев: Продават ни цветя и рози, а икономиката върви надолу (НА ЖИВО)

Дилемата не е дали да вдигаме данъците или да режем разходите, а да върви производството, отсъди острието на ГЕРБ

Новини
12:30 - 11 Октомври 2024
7578
Делян Добрев: Продават ни цветя и рози, а икономиката върви надолу (НА ЖИВО)

Продават ни цветя и рози, а имаме спад на индустриалното производство. Критерият е държавите да не се окаже в гръцкия сценарий и в дългова спирала. 

"Двадесети пореден месец имаме спад на индустриалното производство, това трябва да е достатъчно на всеки, за да му стане ясно на всеки как се управлява тази държава в последните години", заяви на срещата с партийния актив в Русе председателят на Комисията по енергетика в 50-ото Народно събрание и кандидат за депутат от ГЕРБ за следващия парламент Делян Добрев. 

"18 милиарда е дупката в бюджета и само Асен Василев не я вижда. Това са над 8% дефицит, максималните критерии по Маастрихт е 3% и той е поставен, за да не се озовем в положението на Гърция, която беше на ръба на фалит. В последните години управляващите ни карат бясно към гръцкия сценарий", обясни Добрев. 

Нас ни карат с бясна скорост към гръцкия сценарий. Финансовата министърка иска сега да се събираме преди изборите - данъци ли ще вдигаме, или ще режем разходи. Няма друг начин да се свие тоя дефицит. Това заяви Делян Добрев в Русе, където ГЕРБ представя програмата си. 

Ние сме дясна партия, пазихме ниските данъци и това е последното, към което ще прибегнем – да увеличаваме разходи. Рязане на разходи трябва да е последният вариант. Дебатът не е да вдигаме данъци или режем разходите, а икономиката на страната да тръгне нагоре, даде рецептата бившият енергиен министър.

В последните години само се вдигат социални разходи, интересите на бизнеса бяха на последно място. Нямаше да има компенсации за тока, щяха десетки предприятия да фалират, ако не беше ГЕРБ, припомни Добрев.

Дебатът е как да вдигнем индустриалното производство и икономиката.  Другият приоритет е да привлечем инвестиции, каза Добрев.

Трябва да обявим международни конкурси, добави той.