Делян Георгиев: Хора от БСП искат кмет, който да им играе по свирката

Не съм взел решение дали ще се кандидатирам за местните избори, заяви изключеният от левицата

Новини
18:29 - 09 Декември 2022
2162
Делян Георгиев: Хора от БСП искат кмет, който да им играе по свирката

Не знам защо един определен кръг от хора в БСП трябваше да паднат толкова ниско. Има кръг от хора, които искат друг да е кмет. Те искат кмет в "Изгрев", който да им играе по свирката. Не съм взел решение дали ще се кандидатирам за местните избори. Аз съм лекар, имам си своята професия. Това заяви Делян Георгиев пред Би Ти Ви, след като беше изключен от партия БСП.

"Първата причина да ме изключат е, че откакто съм кмет не съм позволил да се продаде и една педя общинска земя. Втората е, че "Изгрев" е първият софийски район, който ще разреши проблема с детските градини. Третата - настоящата администрация разруши над 20 незаконни постройки. Промяната в района се вижда, а това кара някои хора да се притесняват от широкото обществено доверие, което имам."

"Работата на един кмет обхваща широк спектър от гражданския живот. Много политици и партии искат да имат контрол върху кметовете. За мен един от най-големите проблеми е презастрояването в район "Изгрев". Спрял съм 13 строежа в района. Това нарушава нечии интереси."

По отношение на хартиените бюлетини Георгиев добави: "Хартиена бюлетина е историческа грешка. Тя е уред за манипулации. Редно е гласът на всеки да бъде отчетен правилно. Хартиената бюлетина е елиминация на вота на хората."