Делян Пеевски: ДПС няма да се разцепи, ще върнем празен мандат

Ясно е, че вървим към избори, каза председателят на партията

Новини
13:25 - 04 Юли 2024
5097
Делян Пеевски: ДПС няма да се разцепи, ще върнем празен мандат

ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

"Може да сме имали принципни различия по тези теми, прибързана радост на проруските партии и на други партии. ДПС ще бъде монолитно. С г-н Доган, както двамата сме го правили, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати.

На никого няма да позволим да цепи, да интригантства. Моите различия са към определени хора. Искам да се чуват регионите. Когото не харесват хората, не искам да е депутат, да се бърка за организациите и да потиска и мачка хората", обясни Пеевски.

Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи. Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени, заяви още председателт на ДПС. 

Ще върнем втория мандат веднага. Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори, каза коментира още Пеевски.

Вчера двамата съпредседатели на ДПС гласуваха различно за кабинета "Желязков" - Пеевски го подкрепи, а Чакъров гласува "против", какъвто е бил съвета на почетния председател Ахмед Доган.

"Г-н Чакъров си има точни функции. Да си ги изпълнява. Те са ясно профилирани и са негова отговорност. По тези теми го питайте - кое изпълнява, и кое - не", коментира той.

Тази сутрин Чакъров призна, че има разцепление в партията. "Прочетете внимателно какво е казал. Дайте да не изопачаваме думите. Всички в момента търсят конфликти.