Делян Пеевски: Приехме най-добрия вариант на антикорупционния закон

"Надявам се, че този орган ще работи добре. Но времето ще покаже", заяви депутата от ДПС

Новини
19:44 - 21 Септември 2023
2364
Делян Пеевски: Приехме най-добрия вариант на антикорупционния закон

"Приехме най-добрия вариант на Закон за противодействие на корупцията". В това е категоричен народният представител от ДПС Делян Пеевски, който говори пред журналисти в парламента малко след като депутатите окончателно гласуваха новите разпоредби.

"Комисията за противодействие на корупцията е с облекчена структура, управлението е от трима души, които ще ръководят Комисията на ротационен принцип. Те единодушно избират директора, който ще оглавява специализираната дирекция "Противодействие на корупцията", в която ще има разследващи инспектори и администрация. Този директор ще е изключително независим, с големи правомощия, за да може да сезира директно двете прокуратури - и българската, и европейската, без да е необходимо одобрението на Комисията", разясниДелян Пеевски.

"Това показва, че има независим човек, без да има цедка - някой, който да може да подбира сигналите", обясни народният представител от ДПС. Делян Пеевски изрази надежда, че членовете на Комисията за противодействие на корупцията ще бъдат избрани скоро. "Надявам се, че този орган ще работи добре. Но времето ще покаже", обобщи Пеевски.