Демерджиев: Отдавна започнахме подготовка за тези избори

Съществуващите проблеми са отстранени, заяви министърът на вътрешните работи

Новини
10:03 - 03 Март 2023
2264
Демерджиев: Отдавна започнахме подготовка за тези избори

"Отдавна започнахме подготовката за тези избори. Бяхме готови в момента, в който се обявиха тези предсрочни избори, тогава започна и оперативна работа. Набелязахме секциите и местата, където вотът често се променя и има много преференции", заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев от Пловдив по повод предстоящите избори.

Той добави, че съществуващите проблеми вече са отстранени. Уверен е, че броенето на изборните резултати ще премине без сътресения. Министърът поздрави и всички българи за националния празник.

"Това е един изключителен ден, който ни кара да сме горди българи", заяви той. Иван Демерджиев награди треньора Димитър Желязков и възпитаниците му, които на 8 февруари извършиха граждански арест на рецидивиста Александър Тюнков, по-познат като Сашо Кифлата. Тогава той заплаши с нож и взe от 15-годишния Петър Тантиков 83 лв., докато момчето чакало на спирка на бул. "Цариградско шосе".

След обира Тюнков се качил на автобус и изчезнал, като тогава Петър се обадил на треньора си, който заедно с негови възпитаници успял да проследи нападателя и да го задържи, докато дойде полицията.

Миналата седмица Тюнков сключи споразумение с прокуратурата и влезе за още 3 години в затвора.