Демерджиев: Постъпил е сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС

Новини
11:48 - 30 Септември 2022
2776
Демерджиев: Постъпил е сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС

Доверието към МВР е нараснало. Постъпил е сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС. Цената на един глас е нараснала, като най-често варира между 50 и 100 лева. Това каза на брифинг шефът на МВР Иван Демерджиев.
 
Министър Демерджиев допълни, че на този етап сигналите са по-малко спрямо тези от предишните избори и увери, че силовото ведомство "реагира на всеки сигнал".

Там, където има достатъчно данни, се пристъпва към задържане и образуване на досъдебни производства. Но искам да кажа, че нашата работа няма да приключи след края на изборния ден, тъй като след това ще има още акции, предупреди вътрешният министър.

 "Основен приоритет ще бъде спазване на принципа на законност. Ние работим в интерес на демокрацията и в интерес на българските граждани. Бих искал да призова за по-активно гласуване на изборите, защото това също е начин да се намали криминалният и манипулиран вот", заяви министър Демерджиев.

 По време на брифинга главният секретар на МВР Петър Тодоров оповести, че в периода от 19 август до 28 септември на територията на цялата страна са били проведени близо 100 специализирани операции, в които са били разкрити 550 престъпления и задържани 446 души.