Демирал гори за два мача, Белингам се разминава с глоба

Евро 2024
09:53 - 05 Юли 2024
1163
Демирал гори за два мача, Белингам се разминава с глоба

Централният защитник на Турция Мерих Демирал ще бъде наказан за два мача от УЕФА заради жестовете, които направи по време на победата над Австрия с 2:1 в осминафиналите на Евро 2024, съобщава Билд.

Демирал отбеляза и двата гола за Турция и отпразнува това като направи с ръце символа на турската националистическа организация "Сивите вълци". Това предизвика международен скандал, след като вътрешната министърка на Германия Нанси Файзер призова футболистът да бъде наказан, а от турското Външно министерство нарекоха призивите ѝ "фашистки". Дисциплинарната комисия на УЕФА започна разследване по случая, като според Билд наказанието ще бъде тежко - два мача.

Това означава, че Демирал ще пропусне четвъртфиналните сблъсък срещу Нидерландия в събота,

а ако Турция продължи напред, той няма да играе и в полуфинална срещу Англия или Швейцария. Бранителят може да играе отново на Евро 2024, само ако Турция достигне до финала.

В същото време звездата на Англия

Джуд Белингам се размина само с глоба за неприличен жест след късния изравнителен гол срещу Словакия.

След попадението в 95-та минута за 1:1 халфът на Реал Мадрид посочи чатала си, като жестът изглеждаше насочен към скамейката на Словакия, но Белингам обясни, че това е закачка с негови приятели. Билд твърди, че тъй като действията на Белингам не са с политическа насоченост, той ще плати сериозна глоба, но няма да бъде наказан за четвъртфинала с Швейцария.

Очаква се УЕФА официално да потвърди своите решения по двата казуса.