Ден 200 на протеста: Щурм на МС с Дионисий начело

Политика
17:26 - 24 Януари 2021
6813
Ден 200 на протеста: Щурм на МС с Дионисий начело

Хубавото неделно време в София извади на традиционния протест в "Триъгълника на властта" рекорден брой хора за тази година. Недоволните  граждани, които участват в шествието, се опитаха да пробият полицейския кордон, но не успяха. Пред празния министерски съвет е почерняло от полиция. Има полицаи и пред Народното събрание.

Една жена успя за кратко да пробие кордона, но бе незабавно върната от полицаите. Над палатката на "Системата ни убива" се развя черно знаме, на което е изписано - "Силни сме обединени", а скандалният отец Дионисий подгрява тълпата с химни.

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че - "200 е много специално число", като се позовават на един от прочутите телефонни записи, разпространени от сайта "Афера", за които се твърди, че са на премиера Борисов.

"От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави", пишат представители на "Системата ни убива".

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планиран като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа. В момента демонстриращите се насочват по пътя към Съдебната палата.