Ден 57: Над 15 000 са на протеста (СНИМКИ)

Новини
21:16 - 03 Септември 2020
8502
Ден 57: Над 15 000 са на протеста (СНИМКИ)

Въпреки вчерашните безредици, много хора дойдоха на протеста и днес. Според присъстващите, около 15 000 души са се стекли на площада.

Митингуващите завиха, че не са се изплашили от безредиците и ще отстояват исканията си за оставка на правителството докрай.На протеста се появи плакат, който призовава премиера Бойко Борисов да избяга за Дубай. 

Днешният митинг преминава при мирна атмосфера, хората освиркват правителството и викат "оставка". И категорично се разграничават от лумпените, които щурмуваха полицията с павета и пиратки снощи.

Повечето хора на площада днес казаха, че осъждат насилието и искат с мирни средства да свалят правителството на Бойко Борисов. И се заричат протестните им действия да продължат, "докато е необходимо".

"В края на управлението Борисов окървави ръцете си. Имаме вожд, който много иска страната да се превърне в Беларус", заяви по-рано днес пиар експертът и собственик на сайтове-инкубатори за фалшиви новини Арман Бабикян от "Отровното трио". Той подчерта, че протестите ще продължат мирно, както и досега. Триото ще информира посолствата на европейските държави, както на Великобритания и САЩ за полицейското насилие, което приравнява България към азиатските държави, добави скулпторът Велислав Минеков. 

Адв. Никола Хаджигенов добави, че снощи полицията е оставила необезпокоявани петдесетина души да хвърлят бомбички и пиратки в продължение на час и половина, за да опорочи протеста. Напомни, че багажите на хората и съдържанието на джобовете им са били проверявани на влизане към протеста. Въпреки това се оказало, че е възможно бомбичките да бъдат пренесени до сградата на бившия партиен дом.

Около 15 000 души са на площада в 57-ия ден на протеста

На митинга беше развято и голямо българско знаме с надпис "оставка"Николай Хаджигенов държи реч

Снимки: Агнес Методиева