Деница Сачева: Идеалното правителство е възможното правителство

"Продължаваме промяната" не разбира основните принципи на демокрацията, заяви депутатката от ГЕРБ

Актуални новини
18:35 - 02 Декември 2022
1687
Деница Сачева: Идеалното правителство е възможното правителство

Ние не сме спирали да правим всичко възможно да говорим за политики и да търсим политически консенсус по определени теми. Идеалното правителство е възможното правителство, което поставя като ясен приоритет икономическата модернизация на страната, социалния просперитет, инвестициите в образование и иновации. 

Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в "Лице в лице" по bTV на въпрос какъв кабинет ще предложи най-голямата по численост парламентарна група, след като президентът Румен Радев връчи мандата в понеделник.

По въпроса за връщането на хартиената бюлетина, Сачева обясни, че тук не става дума за страх от това, че някой не знае как да гласува машинно.

"Когато говорим за машинното гласуване, не става въпрос за страх от това, че някой не знае как да гласува машинно, но по-голямото притеснение за нас е как се отчита вотът. Трябва да сме абсолютно сигурни, че вотът на хората е гарантиран и е преброен така, че да може да отразява действително това, за което хората са гласували", допълни тя.

Депутатката от ГЕРБ уточни, че мнозинството има право да наложи своята воля.

"Продължаваме промяната" не разбира основните принципи на демокрацията и те много държат да наложат диктатура на малцинството, което няма как да се случи на този етап", изтъкна още Деница Сачева.