Деница Сачева отвърна остро на Асен Василев за купуването на гласове от ГЕРБ

По-рано съпредседателят на ПП каза, че "Борисов мобилизира вот на ГЕРБ и включва част от хората, които са обхванати в техните структури под една или друга форма"

Новини
19:49 - 09 Април 2023
5744
Деница Сачева отвърна остро на Асен Василев за купуването на гласове от ГЕРБ

Деница Сачева не остана безмълвна при обвиненията, отправени от Асен Василев от ПП, че ГЕРБ купува гласове, като ползва хората, които е назначил на държавни и общински позиции. По НОВА тя каза:

"Това е поредното манипулативно твърдение от страна на г-н Василев. Няма как ГЕРБ да бъде обвинявана, че мобилизира избирателите си със страх. Сигурно сте забелязали, че от 2 г. не управляваме. Тези обвинения са напълно несъстоятелни. Очевидно г-н Василев не знае нито как да губи, нито какво да прави".

По-рано Василев каза, че "Борисов мобилизира вот на ГЕРБ и включва част от хората, които са обхванати в техните структури под една или друга форма. Голяма част са в държавния и общинския апарат. Немалка част са и купените гласове. Видяхме хора с 10 000 преференции в определени географски региони. Този вот се мобилизира лесно – със страх и подкуп."