Денков и Габриел: Алексей Петров спряган за пост в кабинета и ДАНС?! Измислица!

Бившата барета нямал нищо общо със "сглобката" на правителството

Новини
18:43 - 18 Август 2023
4090
Денков и Габриел: Алексей Петров спряган за пост в кабинета и ДАНС?! Измислица!

Премиерът Денков и Мария Габриел категорично опровергаха слуховете, че Алексей Петров е бил обсъждан за политически пост във властта.  

Алексей Петров няма нищо общо с формирането на правителството и нищо общо със законодателната и управленската програма. Самият Денков не е виждал Алексей Петров, освен на общи срещи в НСТС, където участва и Съюзът за стопанска инициатива, и никога не е говорил с него.

"Това е измислица и в момента някой се опитва да я използва като политически актив. Ако се погледнат говорителите с тази политическа тема, това са същите политици, които се опитват да съборят редовното правителство и други решения", коментира премиерът и определи твърденията като "измислена история".

Името на Алексей Петров не е било и тема на разговор за предстоящо назначение където и да е било, както и в ДАНС. След няколко въпроса Денков дори посочи, че едно от имената които са били обсъждани е било това на заместник шефа в ДАНС Петров в момента. "Никога по никакъв повод - нито миналата година, нито тази година е обсъждано участие на Алексей Петров в ДАНС", подчерта Денков.

И министърът на външните работи Мария Габриел заяви, че никога не се е срещала с бившата барета Алексей Петров. Ако е имала такава среща, тя е била по време на заседания на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на която Петров е представлявал организацията си - Съюзът за стопанска инициатива.

Тя увери, че правителството е било конструирано пред всички, с ясни приоритети по отношение на законодателна програма и съставяне на самия кабинет. В нито един момент нито името на Алексей Петров, нито като фигурата му е представлявала правителството, каза Габриел и отказа да коментира защо ГЕРБ не взимат отношение по повод убийството на бившата барета.