Денков: Има смисъл от кабинета, ако България се движи във вярната посока

Знаехме, че ще се изправим срещу яростни атаки, дезинформация и популизъм, заяви премиерът

Новини
10:21 - 06 Декември 2023
1833
Денков: Има смисъл от кабинета, ако България се движи във вярната посока

Единственият смисъл този кабинет да работи е, ако България се движи в правилната посока. Това заяви премиерът Николай Денков преди началото на заседанието на Министерския съвет. 

"Точно преди половин година поехме управлението с ясното съзнание, че отговаряме на обществените очаквания за стабилно правителство, което ще се грижи за хората и за бизнеса. Знаехме, че освен срещу часовника, ще се изправим срещу заварени проблеми, изборен популизъм, яростни политически атаки и дезинформация. 

Бяхме наясно, че задачите са трудни, а подкрепата несигурна. Въпреки това показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото честолюбие, да се издигне над злободневните атаки и да се съсредоточи върху реалните проблеми", подчерта министър-председателят.

Денков посочи, че първата задача на кабинета била борбата с инфлацията. „Основната ни цел не беше просто да спрем изтъняването на  портфейла на българина, но и да подкрепи покупателните му способности. Сега инфлацията е най-ниската от две години насам. Въведохме и мерки, гарантиращи най-ниски цени на продуктите от  първа необходимост”, категоричен е премиерът.

По думите му доходите изпреварват годишната инфлация. "Заложили сме ново 11-процентно повишение на доходите в новия бюджет за 2024 година, което е в пъти над очакваната инфлация", припомни премиерът.