Денков не изключва смяна на министри, не се притеснява от вота на недоверие

Политика
10:32 - 10 Октомври 2023
1870
Денков не изключва смяна на министри, не се притеснява от вота на недоверие

На някои места (министерства - б.р.) се оказва, че трябва да се сменят министри. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос на граждани на фейсбук страницата на Министерския съвет. Отговорите на властта идват, след като правителството навърши четири месеца управление през октомври месец.

Той не се притеснява от вота на недоверие срещу правителството, а се тревожи от това дали ще се завърши цикълът по приемане на законите. ИТН, БСП и "Възраждане" трябва да се замислят дали искат нови предсрочни парламентарни избори. Какво искат в крайна сметка, запита ги Денков.

По думите му за работата на министрите в правителството е важно дали те изпълняват зададената програма. Някои от министрите са по-активни, друг са по-съсредоточени в работата си. Истинската оценка на министрите е какво са свършили, а не колко често са се появявали пред камерата. Някои министри обаче трябвало да бъдат по-активни, настоя премиерът.

Партийните лидери обикалят страната и нахъсват избирателите си, но в момента няма основание за никой от министрите да се каже, че не се справят. Всички министри работят много усърдно и отговорно, увери Денков. Правителството се опитва да затвори и всички вратички за икономическо източване на министерствата.

Той посочи, че част от законодателните промени, като промени в Конституцията и регулаторите, е необходима подкрепата на ГЕРБ/СДС и ДПС. Денков би приел подкрепа и другите партии, но те са заели мястото си на опозиция. Правителството има ясна програма, тя се изпълнява с невероятни темпове по отношение на подготовката на законите, документите, които се представят в Народното събрание. За тези няколко месеца кабинетът е свършил работа, която е отлагана години наред, подчерта премиерът. Той се надява всички закони да бъдат приети до края на сесията през декември.

Денков подчерта, че всичко европейски и национални средства се харчат открито. Всички други твърдения и обвинения били политическа димка.