Денков откри формулата на управлението, праща я на Борисов за съгласуване

Защо ли е на такъв хал държавата при наличието на толкова изтъкнати учени?

Коментар
12:00 - 11 Октомври 2023
5305
Денков откри формулата на управлението, праща я на Борисов за съгласуване

Лидерът на ГЕРБ зашемети електората само три седмици преди местните избори, като демонстрира неподозирани математически познания. Обяснявайки вероятността да падне настоящият кабинет, известен с кодовото наименование “Сглобката”, Борисов изтъкна, че “…тя не е проста аритметика, не е линейна алгебра, не е тригонометрия, не е стереометрия”. 

И уточни, че е държал изпити и има шестица по висша математика.

Това граничещо до езотериката откровение докарало почти до лудост действащия министър-председател академик Николай Денков, който е физикохимик по образование (а физикохимията е 90% висша математика). 

В безсънна нощ, докато си скубел академичната коса над трудните и дори невъзможни за разрешаване кризи с местен и световен адрес, изтъкнатият учен стигнал до засукано математическо уравнение, в което са взети предвид всички важни фактори към настоящия момент, като:

  • 8,5% годишна инфлация и Еврозона;
  • 108% ръст на мигрантите и Шенген;
  • 1,6 милиарда от ЕС и загуба на десетки хиляди работни места покрай затварянето на въглищните централи в страната;
  • 2 милиарда лева печалба на банките и невижданите 933 лева минимална работна заплата от догодина;
  • поскъпването на газа и пукотевиците на територията на държавата Израел;
  • недоволството на Украйна заради същите пукотевици;
  • ще спипа ли ДАНС всички агенти на Москва, Хисбула и Хамас у нас;
  • 7 милиона вписани гласоподаватели при 6,5 милиона души население, преизчислени с коефициент, отразяващ острата демографска криза;
  • ротации, дерогации, мутации, пермутации и комбинации, които ще се явят в края на месеца след местните избори или някъде в началото на март; тук в уравнението изскача и променливата Mg, която някои разчитат като Мария Габриел;
  • поправки в Конституцията на ръба на закона, избор на нов национален празник, нов главен прокурор и т.н.

След като три пъти проверил дали Меркурий случайно не е ретрограден, академикът Денков изпратил сложното уравнение за съгласуване с колегата си Борисов.

Направо не е за вярване защо е на такъв хал държавата при наличието на такива изтъкнати учени…

Може би защото до момента нещата са оставяни в ръцете на социолози, политолози, астролози, съветници в политическите кабинети на министрите, таксиметрови шофьори и други отявлени шмекери.

А на картинката горе е страховитото уравнение на Шрьодингер, което е основополагащо за квантовата механика. Злите езици разправят, че само трима души в света са в състояние да го решат, двама от тях вече покойници. При всички положения решаването на уравнението е изключително трудно и обикновено се извършва само с приближена цифрова точност.

Но дори то изглежда фасулска работа в сравнение с кашата у нас, която се опитват да разрешат хора, които сами са я забъркали.