Денков взриви опозицията в НС: Нямате аргументи, използвате само лъжи и измислици!

Извинете се на всички депутати, да си бяхте мълчал, разгневи се Кристиян Вигенин

Новини
13:54 - 15 Ноември 2023
4085
Денков взриви опозицията в НС: Нямате аргументи, използвате само лъжи и измислици!

Николай Денков предизвика истински взрив сред опозицията на финала на дебатите по вота на недоверие. Речта му бе посрещната с викове "Оставка!", а зам.-шефът на НС Кристиян Вигенин го призова да се извини на депутатите, защото е нарекъл аргументите им измислици и лъжи.    

"Година и нещо след войната в Украйна, БСП, Възраждане и ИТН признаха, че руската федерация води агресивна война срещу Украйна и е заплаха и за България. Ако Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и опасностите за България. Затова националната сигурност нат България изисква всички партии да призоват Русия да спре войната и напусне завоюваните територии – това е интересът на България  и съответства на националната сигурност", започна ударно изявлението си Денков.

Закупуването на съвременна военна техника, каквато българската армия не е получавала от 30 години е повод за ожесточена критика. Не се интересуваме от дребнави интриги като тази, а развиваме бойните способности, отчете премиерът. Но депутатите от "Възраждане" и лидерите им не се интересуват от съдбата на българите от окупираните в Украйна територии.

Господа от "Възраждане", кога  ще се обърнете с призив за правата на българите в окупираните области в Украйна? Там българската общност изчезва под натикса на окупаторите, върна се към болния въпрос премиерът.

И на предишния вот, и сега разбрахме, че истината няма никакво значение – само пропагандата, лъжата и обидите са това, което използвате. Защото опозицията няма никакви аргументи и затова използва измислици и лъжи, вбеси опозицията Денков.

Този подход на опозицията е най-вреден за националната сигурност – тук трябва да търсим национален консенсус – модернизиране на въоръжените си сили и включването ни в евроатлантическите структури. Друго и това отслабва националната ни сигурност. Затова призовавам всички депутати, които имат съвест и се чувстват патриоти, да отхвърлят вота, призова министър-председателят.  

Края на речта му бе заглушена от вносителите на вота с викове: "Оставка!"

Афектиран, Кристиян Вигенин излезе на трибуната и дори превиши времето си за изказване: "Трябваше да не се изказвате, толкова безпомощно изказване на министър-председател в пленарна зала не съм чувал. Боравите с измислици и опорки, сякаш не сте бил в България и не знаете какво се случва. Нарекохте всичко, което представихте като аргументи измислици и лъжи. Не сте в състояние да сте министър председател. Следва да се извините на народните представители. Трябваше да си мълчите, възмутително е. Оставка!"