Денков за бюджета: Емоциите замъгляват числата

Започнаха изказвания на политици на високо ниво, неотговарящи на истината, каза премиерът

Новини
12:26 - 03 Юли 2023
1365
Денков за бюджета: Емоциите замъгляват числата

Около приемането на бюджета се появяват много емоции, които често замъгляват числата, данните, и по този начин възпрепятстват търсенето на най-подходящите решения. Призовавам да се съсредоточим върху истинската картина, какво е достижимо в следващите няколко месеца, и с ясното съзнание, че ще имаме време да заложим по-дългосрочни политики с Бюджет за 2024 г.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който обсъжда параметрите на Бюджет 2023, както и на бюджетите на ДОО и НЗОК.

Премиерът призова всеки, който влиза в дискусията, да "отчита внимателно и интересите на другите общности, за които трябва да се грижим". „Започнаха да се появяват изказвания от политици на високо ниво, които не отговарят на истината. Затова молбата е всички заедно да търсим експертните решения и правилните дългосрочни политики, защото това е единствения начин да се справим с популизма, който ще бъде в изобилие както в медиите, така и в НС“, каза още Денков.