Денков за критиките на Пеевски: Не смятам да отговарям на всички глупости от публичното пространство

Политика
08:59 - 01 Декември 2023
2256
Денков за критиките на Пеевски: Не смятам да отговарям на всички глупости от публичното пространство

"Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се говорят в  публичното пространство. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в отговор на Делян Пеевски, който вчера заяви "не може сам да се защити, батковците му Петков и Василев го пазят". 

Отнсоно изборът на подуправител на НЗОК, Денков посочи: Не може да позволим на този пост да бъдат назначени хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. 

Второ договорките с  ГЕРБ винаги са едни и същи. Хората, които се назначават да бъдат приемливи и от двете страни. Вчера ГЕРБ и ДПС със съдействието на "Възраждане" избраха този човек. Защо е важно това – не само заради конкретните възможности за злоупотреби в НЗОК, които трябва да предотвратим, а и заради това, че беше демонстриран един начин за вземане на решения, който може да бъде изключително опасен, дори фатален за развитието на България, ако той бъде приложен при гласуването на Конституцията и избора на състав на Антикорупционната комисия и регулаторите, отбеляза още акад. Денков.

От две седмици от ГЕРБ бави приемането на правилата за избор на състав на Антикорупционната комисия. Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите и изпълнението на управленската програма, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока. Това е залогът, категоричен бе премиерът Денков. 

Очаквайте подробности!