Денков за Мария Габриел: Слухове не коментирам

ГЕРБ-СДС все още нищо не са сложили на масата, обясни академикът

Новини
09:05 - 10 Май 2023
1601
Денков за Мария Габриел: Слухове не коментирам

Не коментирам слухове. Не говорим за еврокомисар, а говорим за кандидат за премиер. Така депутатът и номинация за премиер от коалицията ПП/ДБ Николай Денков коментира в кулоарите на парламента относно появилата се в медийното пространство информация, че еврокомисарят Мария Габриел ще е кандидатът на ГЕРБ/СДС за министър-председател.

Той не е чул никаква официална номинация, а когато има такава - тогава коалицията ще обсъдят за какво става въпрос.

Денков обясни, че все още ГЕРБ/СДС все още не са сложили нищо на масата. ПП/ДБ имат решение, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ и няма да направят съвместно правителство с тях. Нека да видим какво ще се случи с първия мандат, призова Денков.

Той призова медиите да питат лидера на ГЕРБ Бойко Борисов как възнамерява да реализира първия си мандат.

От "Има такъв народ също чакат да чуят официално кой ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер. "Все още не съм чул името на Мария Габриел за кандидат за премиер на ГЕРБ/СДС", каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов в кулоарите на парламента.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са в управлението. Бойко Борисов също не трябва да е в Министерски съвет.

Трябва мнозинство, което да се е съгласило за обща законодателна и управленска програма, настоя Йорданов.

Припомняме, че след като вчера стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правитексатви на ГЕРБ на 15 май, лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че днес ще излъчат кандидат за премиер. По-късно беше разпространена информация, че това ще е Мария Габриел - комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейския парламент.