Денвър Нъгетс - Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс - Финикс откриват сезона в НБА

Везенков и Сакраменто Кингс почиват на старта на сезона

Актуални новини
14:48 - 11 Август 2023
1674
Денвър Нъгетс - Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс - Финикс откриват сезона в НБА

Станаха ясни първите два сблъсъка от новия сезон в НБА. Кампанията ще се открие на 25 октомври, когато ще видим срещите Денвър Нъгетс - Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс - Финикс Сънс.

Традиционно в първата нощ от новия сезон се играят само два мача, за да могат да бъдат излъчени по национална телевизия един след друг. Вероятно двубоят между Нъгетс и Лейкърс ще започне около 3:00 часа българско време, докато Уориърс и Сънс ще премерят сили към 5:30 часа.

Това означава, че поне в първата вечер от новия сезон няма да наблюдаваме дебюта на Александър Везенков в Сакраменто Кингс. Все пак той няма да се забави твърде много, тъй като “кралете” ще открият участието си за сезона в някоя от следващите две вечери, в зависимост от изготвянето на цялата програма, която трябва да бъде публикувана до две седмици.

Така за четвърта поредна година ще гледаме Голдън Стейт и Лос Анджелис Лейкърс още на празничното откриване на сезона. Два от най-популярните отбори отвъд океана играха един срещу друг през 2021/22 и 2022/23, а през сезон 2020/21 Уориърс се изправиха срещу Бруклин, докато Лейкърс излязоха срещу Клипърс.