Денвър пак би и дръпна с 2:0 на Лейкърс

Нъгетс изоставаха с 11 точки в средата на третата четвърт, но успяха да направят обрат

Спорт
11:03 - 19 Май 2023
1539
Денвър пак би и дръпна с 2:0 на Лейкърс

Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23 от които в последната четвърт, за победата със 108:103 над гостуващия Лос Анджелис Лейкърс във втория мач от финалната серия в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

По този начин "златните буци" поведоха с 2-0 успеха и се нуждаят от още два в оставащите пет мача, за да се класират за финала в Лигата за пръв път в своята история.

Нъгетс изоставаха с 11 точки в средата на третата четвърт, но успяха да направят обрат и на свой ред да поведат с 12 няколко минути преди края. Гостите от Лос Анджелис успяха да стопят пасива си до само две точки след тройка на Остин Рийвс минута преди края на мача, но с точни изпълнения на Мъри от наказателната линия домакините подпечатаха победата си.

Към 37-те си точки канадецът Мъри добави 10 борби, пет асистенции и четири откраднати топки. Добър мач за победителите направи и Никола Йокич, който както в първата среща записа "трипъл-дабъл" 23 точки, 17 борби и 12 асистенции.

Сърбинът обаче стреля само 43 процента от игра, нула процента от тройката и не вкара нито една точка в последната четвърт на мача, когато нападението на тима бе дирижирано изцяло от съотборника му Мъри.

За Лейкърс Остин Рийвс и Леброн Джеймс вкараха по 22 точки. Джеймс обаче направи няколко ключови пропуска в последната четвърт, като не вкара при нито един от трите си опита от тройката, а веднъж пропусна и забивка, останал съвсем сам под коша на бърза атака. Руи Хачимура вкара 21 точки от пейката за "езерняците", а Антъни Дейвис, който в предишния мач вкара 40 точки, сега остана с 18 и 14 борби.