Депардийо с адресна регистрация в Сибир

Актьорът натрупа дългове към руското данъчно

Новини
03:54 - 30 Ноември 2021
3680
Депардийо с адресна регистрация в Сибир

Френската кино звезда с руска паспорт Жерар Депардийо си избра сибирския град Новосибирск за свой постоянен адрес. Актьорът се е отправил към далечната дестинация, където вече е подал молба за регистрация по местожителство, съобщиха приближени до Депардийо.

Кино актьорът получи руско гражданство през 2013 г., като през същата година той си направи адресна регистрация в град Саранск. Според запознати обаче там той е натрупал дългове пред местните данъчни власти. По-рано стана ясно, че друга кино звезда с руски паспорт - Стивън Сегал се е регистрирал в новата си родина като индивидуален предприемач. Това разкри представителят на актьора Анар Рейбанд.

По думите му, Сегал е подал съответното заявление в подразделението на данъчната инспекция в град Електростал в Московска област, където живее в момента.     „Работата е в това, че мистър Сегал около 70-80% от времето си прекарва в Русия, затова е логично да се регистрира като индивидуален предприемач. По този начин ще има някаква данъчна база и спокойно ще продължи своята дейност“, обясни Рейбанд. Той посочи още, че филмовият артист не иска да бъде като „някои чужди граждани, получили руски паспорт, но отказващи да си плащат налозите“. „Г-н Сегал не желае да го гонят после съдия-изпълнители“, допълни говорителят му. Той припомня, че на 4 август т.г. руското Външно министерство назначи холивудската екшън звезда за специален представител по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки и общото културно наследие.