Депутат от БСП: Васил Божков купи изборите!

Румен Гечев заподозря, че част от 700-те милиона неплатени такси са отивали в черната каса на ГЕРБ

Новини
10:43 - 16 Февруари 2020
13112
Депутат от БСП: Васил Божков купи изборите!

Депутатът от БСП Румен Гечев изрази в неделния сутрешен ефир на БНТ съмненията си, че акцията на МВР и прокуратурата срещу хазартния бос Васил Божков е инспирирана от Америка.

Румен Гечев предполага, че акцията срещу Васил Божков е инспирирана от Америка

Гечев отхвърли категорично обвиненията, че през годините Васил Божков е бил подпомаган от БСП. „Вижте кога е издаден лиценза за „Национална лотария” – през 2016 г., по време на управлението на ГЕРБ. Нещо повече – през декември 2019 г. Комисията по хазарта е издала нови два лиценза за хазартна дейност на фирми, свързани с Васил Божков. И изведнъж се оказва, че 700 милиона лева се губят. Част от тези пари са отивали в черната каса на ГЕРБ за изборите”, обяви Румен Гечев в предаването „Денят започва с Георги Любенов”.

Гечев се похвали, че подготвена от него приватизационна сделка е донесла най-голямата печалба на България в първите години на масовата приватизация: „През 1996 г. за 60% от „Соди Девня” белгийците платиха 150 милиона долара. Под тази приватизационна сделка стои моя подпис, макар договорът да влезе в сила по времето на Иван Костов”