Депутат от ГЕРБ разкритикува Румен Радев

Какъв пример дава държавният глава -попита Анна Александрова

Новини
21:28 - 15 Август 2020
4587
Депутат от ГЕРБ разкритикува Румен Радев

Снощи гледах кадри, как протестиращи български граждани ритат коли на хора, които просто искат да преминат през един от столичните булеварди. Не одобрявам подобни действия, но си дадох сметка, че те не са виновните за това. Когато Държавния глава вдига юмрук и говори за измитане, как да се държат обикновените хора? Какъв пример им дава?

Това попита във "Фейсбук" депутатът от ГЕРБ и шеф на правна комисия в Народното събрание Анна Александрова.

"Когато личности, които сами са се провъзгласили за лидери и говорители на протеста говорят с безумен език на омразата, то как да се държат гражданите от различните групи в обществото?", продължава да пита тя.

Демокрацията е дала възможност правителства, политици и управления циклично да се сменят, но когато допуснеш напрежение и противопоставяне между хората, това разяжда единството на един народ за много дълъг период. За всички тези години в управлението Бойко Борисов и ПП ГЕРБ винаги сме търсили конструктивния диалог, приемливия компромис, политическия консенсус по важните теми за държавата ни, посочва Александрова.

"Струваше ли се тази цена, г-н Президент? Доволен ли сте, че в името на собственото си его настроихте българи срещу българи? Това ли е правилното поведение на човек, който по Конституция олицетворява единството на нацията ни? Дано дойде време, когато осъзнаете, че лесно се сее омраза и конфронтация, но трудно се изгражда общност, лесно се руши и съсипва, но трудно се гради, лесно се дават съвети, когато не носиш цялата отговорност за тежките управленски решения и бъдещето на държавата ни", завършва депутатът от ГЕРБ.