Депутат от ИТН пред Lupa.bg: Никой не иска правителство на Радев, верните на Слави сме зад мнозинството

Политика
17:46 - 08 Юни 2022
10540
Депутат от ИТН пред Lupa.bg: Никой не иска правителство на Радев, верните на Слави сме зад мнозинството

Знаков депутат от "Има такъв народ", пожелал да запазим името му в засега в тайна, сподели какви са настроенията в партията след сензационното решение на Слави Трифонов да напусне управляващата коалиция. Според източника на Lupa.bg е твърде прибързано да се говори за падане на правителството, а преговорите между партньорите за формата, в който ще продължат нататък, вече са практически започнали.

"Никой не иска избори, всички се страхуват от служебен кабинет на Румен Радев", потвърди опасенията за концентрация на твърде много власт у клонящия към Кремъл президент нашият източник.

Според депутата от ИТН твърденията за зависимости на Гроздан Караджов и милиардите, които искал да раздава на определени фирми, са проблем персонално на шефа на МРРБ и не касаят партията: "Гроздане, кажи си кои са фирмите!", дори изригна източникът.

Избраникът на народа твърди още, че в "Има такъв народ", както и в много други парламентарни групи в момента, има вътрешни конфликти поради войната в Украйна. "Ние обаче, хората около Слави Трифонов, твърдо подкрепяме и ще продължим на подкрепяме, политиката на мнозинството", заяви той.

Източникът ни допълни, че разговорите с останалите партии от управляващата коалиция за съвместното бъдеще вече са започнали, а първи на ИТН е подал ръка съпредседателят на ДБ Христо Иванов.