Депутат за топ скандала: Защо Мая скри документите на Илчовски?

Манолова да прати бизнесмена на европрокуратурата, настоява Христо Гаджев от ГЕРБ

Новини
20:25 - 08 Май 2021
10684
Депутат за топ скандала: Защо Мая скри документите на Илчовски?

Големият скандал дойде от опитите на Мая Манолова да използва и да манипулира Комисията. В това обвини лидера на "Мутри вън" и шеф на Комисията по ревизия депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. Той коментира драмата в Комисията по ревизия и изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски в парламента, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт.

Гаджев повдигна темата за документите, дадени от земевладелеца на Манолова, които не бяха дадени на членовете на Комисията. "Искахме да има ясни правила, по които ще се проведе изслушването. Също така г-н Илчовски още в сряда даде едни документи на г-жа Манолова, които били много важни, а тя ги скри.", разгневи се народният представител.

Защо не даде на членовете на Комисията да се запознаят с тях?", попита той.

Според него в сряда Илчовски твърди, че е виждал как кюлчетата били подарявани на Борисов, а вчера е казал, че ги е виждал само на снимка, в сряда казал, че знае коя е плеймейтката, а в петък - че само е чувал за подобно нещо.

"Аз се надявам следващите дни дума по дума, теза по теза и журналисти, и експертизи, и власти - прокурор и съд, да обследват всяка една от тезите с документите, за да се види кое е вярно и кое не.

Защото предубедените хора ще видят това, което искат да видят. Но непредубедените да имат някакъв критичен анализ на това, което се случи", коментира Гаджев.

Гаджев настоя бизнесменът Илчовски да бъде пратен на европейската прокуратура, защото е признал, че е участвал в измами с еврофондове и субсидии.