Депутатите нищят теча от НАП още един месец

Левицата иска изслушване на Горанов за хакерската атака

Политика
12:32 - 03 Октомври 2019
1378
Депутатите нищят теча от НАП още един месец

Временната анкетна комисия в парламента за теча на данни от НАП ще работи до края на ноември. Това решиха единодушно депутатите в комисията. Трябва да бъдат изслушани представители на нотариалната камара, на Висшия адвокатски съвет и други институции, за да се чуе тяхното мнение, както и това дали са постъпили вредни последици за тях от хакерската атака.

Румен Гечев от БСП иска изслушване и на финансовия министър Владислав Горанов. Левите са съгласни комисията да удължи работата си до края на ноември, но това ще е единственото удължаване, което червените ще подкрепят.

Председателят на комисията Красимир Ципов от ГЕРБ заяви, че НАП и министърът на финансите ще бъдат изслушани в последните две заседания на комисията.

Халил Летифов от ДПС, цитиран от "Нюз.бг" изрази притеснение, че комисията няма да се справи с работата си до края на ноември заради това, че балотажът е на 3 ноември, а парламентът тогава влиза в бюджетната процедура. Депутатите в комисията са склонни да работят и преди обед, още повече че преди вота пленарната зала няма да работи, но комисиите ще заседават.