Дербито на Манчестър - кръгла нула

Спорт
21:28 - 12 Декември 2020
2125
Дербито на Манчестър - кръгла нула

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити завършиха 0:0 на "Олд Трафорд" в 12-ия кръг на Премиър лийг и остават съответно на четири и пет точки от лидерите Тотнъм и Ливърпул. 

Манчестър Сити пропусна най-чистата възможност преди почивката. "Гражданите" организираха много бързо нападение, при което Жесус нямаше проблеми да се озове зад Уан-Бисака, след което продължи към Де Бройне на границата на наказателното поле. Белгиецът хитро пусна топката през краката на Шоу и изведе Марез очи в очи с Де Хеа. Алжирецът имаше доста време, но стражът блокира удара му. Де Бройне опита добавка, но изстрелът му премина над напречната греда. 

В началото на втората част домакините получиха дузпа, след като Уокър фаулира Рашфорд в наказателното. Крис Кавана посочи бялата точка, но след намесата на ВАР правилно бе отсъдена засада на нападателя на Манчестър Юнайтед, така че наказателният удар бе отменен.

В 69-ата минута гостите направиха лек опит да разчупят скуката. Жезус получи в наказателното поле с груб вратата, след което намери Де Бройне, но неговият удар бе блокиран от Магуайър. 

Към края домакините се прибраха дълбоко в своята половина, но "гражданите" не успяха да наложат особен натиск, като очевидно не искаха да рискуват да бъдат "хванати" на контраатака.