Десет от Рома съсякоха Милан, Бенфика рухна в Марсилия

Спорт
11:18 - 19 Април 2024
1385
Десет от Рома съсякоха Милан, Бенфика рухна в Марсилия

Рома е полуфиналист в Лига Европа, след като отстрани Милан с общ резултат от 3:1. „Джалоросите“ се наложиха над своя опонент с 2:1 в четвъртфинален мач-реванш между двата тима, който се изигра на „Стадио Олимпико“.

Джанлука Манчини даде аванс на римските „вълци“ още 12-ата минута, а Пауло Дибала покачи преднината на своя тим в 22-рата минута. Рома игра по-голямата част от двубоя с човек по-малко, след като Зеки Челик си изкара наивен червен картон в 31-вата минута, но това не помогна на Милан, който вкара гол чак в 85-ата минута чрез Матео Габиа и закономерно се сбогува с участието си в Лига Европа.

Олимпик Марсилия се превърна в последния полуфиналист в Лига Европа, след като отстрани Бенфика след изпълнение на дузпи.

В редовното време двубоят завърши при резултат 1:0 в полза на домакините, които изоставаха с 1:2 след първия двубой в Португалия. Така се стигна до продължения и дузпи. Там „фокейците“ бяха безгрешни, докато Анхел ди Мария и Антонио Силва не успяха да отбележат.

Аржентинецът уцели страничния стълб, а ударът на Силва беше отразен от вратаря Пау Лопес.

Още в редовните 90 минути се видя, че Бенфика не е в максимално добра кондиция. Португалците браниха резултата от първия мач, което се оказа грешна стратегия.

Целта им беше да удържат 0:0, но десетина минути преди края резервата Фарис Мумбаня се възползва от асистенция на Пиер-Емерик Обамеянг. Така Марсилия навакса изоставането си в общия резултата и впоследствие се класира за полуфиналите на ЛЕ, където ще има за съперник Аталанта, който отстрани Ливърпул.