Десет са ранените от туристическия автобус (ПОДРОБНОСТИ)

Новини
14:53 - 02 Януари 2024
1806
Десет са ранените от туристическия автобус (ПОДРОБНОСТИ)

Десет души са пострадали леко при катастрофа между камион и автобус по пътя Русе-Бяла, край разклона за град Борово. Това съобщи за БТА регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Сигнал за инцидента е подаден в 12:20 часа днес. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба.

Малчева обясни, че според първоначалните данни катастрофата е между автобус с румънска регистрация с гръцки туристи, управляван от 36-годишен шофьор, движещ се към Бяла и тежкотоварен камион с турска регистрация, управляван от 50-годишен мъж.

Двете превозни средства са се ударили при разминаване на завой. При инцидента автобусът е напуснал пътя вдясно по посока на движението си.

При произшествието са пострадали десет души, пътували в автобуса, сред които е и шофьорът. Те са с леки порезни рани от счупените стъкла. Няма опасност за живота им. Транспортирани са с три линейки към Университетската болница "Канев" в Русе.

За останалите пътници е изпратен друг автобус.

Движението в участъка е временно ограничено. Въведен е обходен маршрут - Обретеник - Ценово - гара Бяла и обратно. Участъкът се регулира от полицейски екипи.

Причините за инцидента се изясняват. На местопроизшествието се извършва оглед.